Deň Zeme na ZŠ Jána Bakossa

::

Deň Zeme je tradične najplnším dňom všetkých, ktorí vzdelávajú o prírode. Vždy realizujeme veľa programov a snažíme sa našu lásku k prírode odovzdať ďalej. Zažili sme už veľa programov, no tohtoročný 22. apríl bol predsa len niečím výnimočný. Spoznali sme skvelú prácu učiteliek a žiakov na ZŠ s MŠ Jána Bakossa v Banskej Bystrici.

Navštívili sme tri triedy druhého ročníka a v každej sme žiakom zverili neľahkú úlohu – Záchranu planéty Zem. Žiaci sa zapájali, boli úprimní a priznali sa nám, ktorými činnosťami našej planéte škodia. Keď sa však dozvedeli, že je chorá, zle sa jej dýcha, je smädná, unavená, zranená a smutná, neváhali ani chvíľu a prišli jej na pomoc. Našli liek na každú z jej chorôb a rozhodli sa viac si pomáhať pri spoločnej snahe chrániť našu Zem.

Nás najviac tešilo, že sme ako sa hovorí “neprišli na pole neorané”. Žiaci už teraz bez zaváhania triedili odpad, mnohí prišli do školy peši či na kolobežke. Najviac nás zaujali žiacke projekty, ktoré zdobili chodbu školy. Obdivujeme aké krásne včelie úle a mraveniská vytvorili. Verím, že každý žiak chápe dôležitosť oboch týchto druhov. Vďaka za to patrí učiteľkám. Veríme, že aj my sme priniesli do školy pár nápadov a vždy sa sem radi vrátime! Ďakujeme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *