VYČISTENÉ 2021!

::

Opäť je tu jar a my spúšťame druhý ročník výzvy na čistenie prírody od smetí. Je to nekonečný proces, ale jar je na čistenie tým najvhodnejším obdobím. Skôr než zeleň schová množstvo odpadkov v listoch, môžeme ich pozbierať a predísť tak tomu, aby lákali a uškodili zvieratám, aby si ich vtáctvo vplietalo do hniezd, aby zvierací rodičia kŕmili odpadkami svoje mláďatá, aby sa škodlivé látky uvoľňovali do vody a pôdy, …..

Zapojiť sa môže každý! Jednotlivci, rodiny, školy, firmy … Veľmi oceňujeme žiakov ZŠ Očová, ktorí počas online vyučovania spojili sily, sami si vybrali čistenie jazierka pri obci, dokonca na zveľadenie okolia napísali aj projekt. Držíme palce všetkým podobným iniciatívam!

Zbierať môžete ísť kdekoľvek. My preferujeme prírodu, ale keď vyčistíte od odpadkov okolie sídliska, či svoj vlastný dvor – všetko sa počíta! Ak sa rozhodnete upratovať okolie Banskej Bystrice, môžete naviac využiť ponuku mestského úradu a dostať od nich vrecia na odpad a odvoz smetí. Verím však, že rovnako by vašu snahu ocenili aj ostatné mestské či obecné úrady. Ak budete mať záujem, s vybavovaním vám radi pomôžeme.

Tento rok sme sa rozhodli podporiť výzvu odmenami 🙂 Preto pozor! Tých najusilovnejších zberačov odpadu čaká odmena v podobe voľnej vstupenky na naše ľubovoľné podujatie, ostatných odmeníme zaujímavými materiálmi.

Vyčistite kus svojej obľúbenej prírody, odfoťte miesto, seba aj vyzbieraný odpad a fotky nám pošlite alebo rovno zdieľajte na našom FB Malá líška – ekocentrum.

Ďakujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *