Najlepšia envirovýchova je tá pravidelná

::

Máme za sebou ďalší rok programov v materských a základných školách. Realizujeme ich podľa dohody. Niekam chodíme len raz do roka, iné triedy sa s nami radi stretávajú občasne, ale stále viac sa nám osvedčuje pravidelná spolupráca. Tou sú prírodovedné krúžky a pravidelné každomesačné stretnutia so školákmi.

Takéto stretnutia si užívame a najväčšiu radosť máme z napredovania, ktoré vidíme u detí. Pravidelné programy sme pripravili pre malé aj staršie deti, v mestských školách aj obecných. Venovali sme sa čítaniu, poznávaniu pobytových znakov zveri, liečivým bylinám, stavali sme vtáčie búdky aj hmyzie domčeky. Rozvíjali sme tak nielen environmentálne povedomie žiakov, ale aj biodiverzitu školských záhrad.

Tohtoročnou témou prírodovedného krúžku boli planetárny superhrdinovia – stromy, kvety, opeľovače, dážďovky, netopiere, veľké šelmy a mnohí, mnohí ďalší.

Keď sme na konci školského roka robili tradičný krúžkový výlet, na ktorý vždy zoberieme aj nekrúžkové deti zo škôlky, výsledok našej práce nám doslova bil do očí. Deti z krúžku si oveľa lepšie všímali prírodu, lepšie ju poznali a rozumeli jej. Na naše otázky bez váhania odpovedali a najkrajšie bolo, že prirodzene ukazovali prírodu svojim spolužiakom. Bol to výlet za odmenu pre deti z krúžku a pritom to bola obrovská odmena pre nás. Ďakujeme a tešíme sa na ďalší školský rok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *