Bylinkový kurz 2023

::

Tretí ročník bylinkového kurzu s Malou líškou prebehol od marca do októbra. Počas týchto mesiacov sme kurzistom posielali online balíčky s bylinkami a jedlými plodmi z našej slovenskej prírody. V každom balíčku kurzisti našli popisy byliniek, odporúčaný čas zberu a ich rôznorodé využitie viac krát doplnené o videá nápomocné pri rozpoznávaní druhov v prírode. Všetky informácie boli prispôsobené aktuálnemu obdobiu kvitnutia alebo zberu.

Prihláste sa do ďalšieho ročníka kurzu!
Prihlasovací formulár.

Vďaka priaznivému počasiu sme úspešne uskutočnili plánované tri zbery (jarný, letný a jesenný), počas ktorých sme sa osobne stretli s našimi kurzistami. Lokality, ktoré sme navštívili boli vybrané s ohľadom na aktuálnu sezónu a dostupné druhy vhodné na zber. Na každom zbere sme sa oboznámili s aktuálne kvitnúcimi rastlinami a plodmi určenými na zber. Poskytli sme im informácie o spôsobe zberu, možnostiach využitia a návodoch na spracovanie a uskladnenie.

Kurzisti mali príležitosť nazbierať si rôzne bylinky, vrátane prvosienky jarnej, fialky voňavej, žihľavy dvojdomej, kozonohy hostcovej, lipy, borievky, ochutnať zubačku cibuľkonosnú, či hloh, a mnoho ďalších. Od nás obdržali okrem výbavy pre začínajúceho bylinkára aj viaceré chutné darčeky: listy medvedieho cesnaku, vzorky sirupu, púpavového medu a bazového džemu na ochutnávku a inšpiráciu.

Chcem sa prihlásiť do kurzu 2024.

Kurzisti ocenili najmä osobný kontakt, možnosť konzultovať svoje otázky a spoločné zbery, aktuálnosť informácií k daným bylinkám a rôzne tipy na spracovanie. Viacerým sa podarilo správne rozpoznať a nazbierať vyše 15 druhov bylín, či plodov, prípadne vyrobiť sirupy, džem a pomazánku.

Veríme, že vzdelávaním o liečivých a jedlých bylinách a plodoch našej prírody prinášame zdravie a lásku k prírode aj do vašich rodín.

Vaše bylinkárky Danka a Janka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *