Vianočný stromček

::

Nie sú to len reklamy na rôzne produkty, ktoré na nás kričia z každej strany. Rovnako nás ohurujú aj honosné, či obrovské vianočné stromčeky v nákupných centrách, či na námestiach.

Už od mala sa istotne všetci tešíme na ten moment, keď ozdobíme vianočný stromček a rozsvietime na ňom blikajúce svetielka. Otázka ale znie: Je naozaj nutné, aby ten náš stromček bol každý rok živý, vypestovaný niekde v severnej časti Európy? Potrebujeme každoročne nový dizajn, či inú farbu ozdôb? Alebo iný typ, či veľkosť umelého stromčeka?

Je niekoľko možností, ako zanechať čo najnižšiu ekologickú stopu a mať rovnako krásny vianočný stromček. Pre tých, ktorí nemajú veľa voľného priestoru, je kopec inovatívnych možností, ako si ozdobiť stenu, či izbovú rastlinu.

Ak však nelipneme na stromčeku ako takom, ale tešíme sa vôni živice, môžeme si ozdobiť konáriky – čečinu zo smrekov, či jedlí, ktoré si odrežeme v lese. Zaujímavý je aj stromček vyrobený zo šišiek borovice.

Zmenu vo vzhľade umelého vianočného stromčeka ľahko dosiahneme aj susedskou/ rodinou výmenou stromčekov a ozdôb.

Ak ste z okolia Banskej Bystrice a máte chuť si vyrobiť netradičný vianočný stromček z vetvičiek, napíšte nám. Radi vám poskytneme čečinky z našich stromov ktoré každú zimu trochu zostrihávame. Možno sa tu nájde aj nejaký vianočný stromček zo skráteného vrcholca.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *