Jedloles – záhrada plná chutí

::

Sobota 10. septembra nás privítala rozpačito. Mali sme ísť na výlet, ale na okenný parapet vytrvalo cupital dážď a oblaky sa rozprestierali od Povrazníka až po Staré Hory. Na týchto miestach sme sa totiž zobudili s otázkou, čo robiť. Ísť, či výlet zrušiť? Našťastie naši verní a odhodlaní návštevníci sa nedali zaskočiť a všetci jednohlasne potvrdili svoj záujem o výlet aj v daždi. Napokon sme nezmokli a aj slniečko sa ukázalo.

A tak sme sa s vami vybrali do netradičnej záhrady plnej tradičného i exotického ovocia, zeleniny, byliniek a jedlých kvetov.  Išli sme do Jedlolesa skúsenej pestovateľky Andrejky Miklošovej na Povrazníku pri Banskej Bystrici, ktorá mala pre nás pripravený zaujímavý program.

Svoje zmysly sme si najskôr preskúšali pri hre Ovocný desaťboj. Bol chutný, voňavý, napínavý aj hudobný. Následne nás Andrejka previedla záhradou plnou zaujímavých rastlín a dozretých plodov. Zavalili sme ju kopou otázok o odrodách, prezimovaní, uskladnení ovocia a zeleniny, receptov, rozmnožovania rastlín a kadečoho iného.

Ďakujem Andrejke za krásne a poučné doobedie. Verím, že všetky semienka, ktoré sme si priniesli, budúci rok pekne porastú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *