Trávny ždiar – Bystrický Slovenský raj

::

Je tu krásne babie leto a my sme si ho túto sobotu, 8.10., užili naplno aj vďaka vám. Výlet na Trávny ždiar na Suchom vrchu nad Banskou Bystricou bol úžasný. 

Sľubovali sme vám rebríky a úžiny, opekačku aj športové aktivity pre celú rodinu. A to všetko sa nám podarilo 🙂 Začali sme nenáročne – chôdzou po spadnutom strome, pokračovali trochu náročnejšie a hlavne zábavnejšie – preliezaním cez pavučinu. Keď sme sa takto rozcvičili, vydali sme sa na výstup na vyhliadku. Všetci zdolali skaly aj rebríky. Obdivovali sme zlepence – skaly, ktoré už raz boli rozlámané, obrúsené a tlak v podzemí ich stlačil do pevných skalných stien, ktoré odolávajú počasiu a len pomaly sa drobia. Pôvodné skalky v nich stále vidno.

Odmenou za namáhavý výstup nám bola vyhliadka a oddych na kopci. Potom sme sa pustili do rovnako náročného zostupu. Ale motivácia bola veľká, dole sme si totiž opekali špekačky a príjemne sa hostili. Vyskúšali sme si aj opekanie pizzových hadíkov. Deti sa šantili na lúke, užívali si voľnosť v prírode.

To bol ten správny čas odštartovať rodinné športové hry. Súťažili sme v skákaní vo vreci, behu so zviazanými nohami, rodinnom behu s použitím polovičného počtu nôh a chodení po lane. Skôr to bola skvelá zábava ako súťaženie, ale o to išlo. Užiť si pobyt aj pohyb v prírode, spoločne sa zasmiať. Ďakujeme všetkým zúčastneným – bolo nám s vami úžasne!

To bol náš posledný spoločný tohtoročný výlet. Sezóna bola skvelá, každý výlet vydarený a veľmi prínosný. Pre nás je to výzva, aby sme nepoľavili a na ďalší rok vám pripravili minimálne rovnako dobrú ponuku. A aby nám dovtedy nebolo za vami smutno, nezabudnite prísť na vianočné workshopy :).

Vaša Danka, Janka a Nuno

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *