Vtáčiky v Podlaviciach a na Fončorde čaká príjemnejšia zima aj jar

::

Počas prvého októbrového víkendu sme s obyvateľmi dvoch sídlisk v Banskej Bystrici pomohli vtákom aj veveričkám.

V Podlaviciach a na Fončorde sme plní elánu pílili, vŕtali, skrutkovali a zabíjali klince. Vyrobili sme vtáčie búdky, kŕmidlo a veveričník. O vtákoch v meste nám porozprával ornitológ Imrich Kováč. Zaujímavo o zmene klímy prednášal Peter Sabo. Podlavice nás prekvapili vysokým záujmom a pracovitosťou, Fončorda nízkou účasťou.

Ďakujeme nadšeným a odhodlaným rodinám, ktoré sa rozhodli podporiť biodiverzitu vo svojom okolí. 🍀 Vtáky využijú búdky už počas zimy ako úkryt v sychravom počasí, na kŕmidlo si budú chodiť plniť brušká. Na jar už budú búdky dobre poznať a určite v nich zahniezdia.

Búdka pre veveričky – veveričník, môže byť využívaná celoročne. Veríme, že takýto suchý a bezpečný domov veveričky rýchlo objavia a zabývajú sa v ňom.

Akcia organizovaná v spolupráci s aktívnymi občanmi, OR, Iniciatíva pre lokálne otvorené vládnutie v Banskej Bystrici a Mesto Banská Bystrica. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za podporu a pomoc pri organizovaní podujatí. Ďakujeme aj pánovi Odalošovi za vybavenie priestorov v kultúrnom dome v Podlaviciach a základnej škole Narnia za poskytnutie priestorov na Fončorde.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *